Algemene Info

Active Company Antwerp

Active Company Antwerp staat voor actieve sport & ontspanning voor holebi's én hun vrienden. Wekelijks genieten meer dan 400 leden van een heleboel activiteiten in de regio Antwerpen.

Naast een hele reeks wekelijkse en maandelijkse activiteiten is er nog heel wat extra te beleven.

 

Ben je nieuw bij Active Company Antwerp?

 • Iedereen - ook niet-leden- betalen per keer dat je deelneemt aan een activiteit. Als lid krijg je wel een fikse korting via het systeem van meerbeurtenkaarten. Je vind de prijzen per activiteit bij 'Wat kost een deelname bij Active Company Antwerp' verderop op deze pagina.
 • Bevalt sporten bij Active Company Antwerp jou? Aarzel dan niet om lid te worden! Als lid ben je verzekerd en betaal je een stuk minder per keer dat je deelneemt.
 • Lid word je door je in te schrijven en je lidgeld te betalen. Je vind alle info daarover hieronder.

 

 

Hoe schrijf ik mij in?

Online op onze website door op de knop hieronder te drukken, het registratieformulier in te vullen en te verzenden. Je aanvraag tot lidmaatschap is meteen geregistreerd en wordt door ons ledenbeheer geactiveerd nadat we je lidgeld ontvangen hebben.

Je wordt per email verwittigd zodra je lidmaatschap actief is. Vanaf dan kan je deelnemen aan ledentarief!

 

Hoe betaal ik mijn lidgeld?

Bij voorkeur via een overschrijving op ACA-rekening BE34 4027 5480 5190 met vermelding van “lidgeld 2023, voornaam naam en hoofdactiviteit”.

Vergeet vooral niet je naam en voornaam te vermelden in de mededeling, zodat we vlot je betaling kunnen koppelen aan je inschrijving en je lidmaatschap kunnen activeren.

Heb je een partner die ook lid wil worden van Active Company Antwerp? Doe twee aparte betalingen. Ons ledenbeheer is je dankbaar!

Betaal je liever met Payconiq ? Scan met Payconiq de QR code hieronder. Vergeet ook hier vooral niet je naam en voornaam te vermelden in de mededeling, zodat we vlot je betaling kunnen koppelen aan je inschrijving en je lidmaatschap kunnen activeren.

 

Wie jonger is dan 26 jaar, krijgt een jongerenkorting in de vorm van een gratis meerbeurtenkaart (twv € 20,00).

Tarieven.

 • € 30,00 voor een heel kalenderjaar
 • € 20,00 voor wie lid wordt vanaf 1 juli
 • € 50,00 voor wie lid wordt vanaf 1 juli + lidgeld van volgend jaar mee betaalt
 • € 55,00 "Van Harte" lidmaatschap voor een heel kalenderjaar

Tip: lidgeld tijdig vernieuwen (betalen uiterlijk op 31 januari van het nieuwe jaar) = verzekerd deelnemen aan de activiteiten van Active Company Antwerp.

 

Wat krijg ik voor mijn lidgeld?

Ongevallenverzekering tijdens de activiteiten van Active Company Antwerp mits registratie bij Sporta-Federatie

 • Deelname aan activiteiten van Active Company Antwerp tegen verminderd tarief en korting op de fuiven van Active Company Antwerp
 • De kans om heel wat nieuwe vrienden en vriendinnen te maken!

Het ziekenfonds betaalt een deel van jouw lidgeld terug!

Elk jaar betalen de ziekenfondsen een deel van jouw lidgeld terug. Voor meer informatie over het terugbetaalde bedrag en de aanvraagprocedure verwijzen we naar de website van jouw ziekenfonds.

Het daarvoor vereiste terugbetalingsformulier komt voortaan van Sporta:

 • Voor alle leden wiens lidgeld voor het lopende jaar we voor 1 februari hebben ontvangen, zal Sporta in februari het terugbetalingsformulier automatisch verzenden naar het e-mail adres uit hun Sporta profiel. Zorg dus tijdig dat je gegevens bij Sporta juist zijn!
 • Leden die na 31/01 hun lidgeld betalen, moeten zelf hun terugbetalingsformulier opvragen via de portal van Sporta.

First time… it’s on the house!

Je leest het goed: elke activiteit is de eerste keer gratis*… Het is jouw ‘free trial’ om kennis te maken met het aanbod van Active Company Antwerp.
* Uitgezonderd activiteiten waarbij vermeld staat dat deze regel niet van toepassing is. De ‘free trial’ is in principe beperkt tot de vaste activiteiten van Active Company VZW. Het aanbod ‘free trial’ is zeker niet van toepassing op: fuiven, activiteiten onder de reeks ActivExtra, speciale weekends…


Kostprijs per deelname

Active Company Antwerp werkt met een meerbeurtenkaart als betalingssysteem. Deze meerbeurtenkaarten zijn te koop bij de kassaverantwoordelijke bij elke activiteit. Een meerbeurtenkaart kost € 20 en bestaat uit 20 knipvakjes van telkens 1€. Alleen leden van Active Company Antwerp kunnen een meerbeurtenkaart kopen en gebruiken.

De meerbeurtenkaart betaal je met Payconiq. Bij sommige sporten kan je nog cash betalen. Ook niet leden mogen occasioneel deelnemen. 

Prijzen per activiteit:

  Meerbeurtenkaart    Leden Cash Niet-Leden
Badminton 2€ 3€ 5€
Fietsen 1€ 2€ 5€
Koor 2€ 3€ 5€
Running Gratis Gratis Gratis
Tennis 4€/u (zomer) -5€/u (winter) 6€/u (winter) 8€/u (winter)
Volleybal 3€ 4€ 5€
Wandelen 1€ 2€ 5€
Waterpolo* 6€ 6€ 7€
Workout 4€ 4€ 5€
Yoga 5€ 6€ 8€
Zwemmen 4€ 5€ 7€
*Waterpolo - kom je met regelmaat? Betaal €150,-- (vanaf juli €75,--) per kalenderjaar en je hebt ongelimiteerd toegang tot de Waterpolotrainingen. Je hebt dan geen meerbeurtenkaart meer nodig en je speelt gratis mee met het recreantentoernooi.

 

Korting voor jongvolwassenen -26 jaar

 • Wie jonger is dan 26 op de inschrijvingsdatum of de datum van betaling van verlenging van het lidmaatschap.
 • Korting is één gratis meerbeurtenkaart per jaar (€ 20,00): vraag ernaar bij je kassaverantwoordelijke.
 • Enkel voor leden die hun lidmaatschap electronisch betalen.

 

Wat is inbegrepen in de prijs?

De prijs bevat de vergoeding voor het gebruik van de zaal, het materiaal en de nodige professionele begeleiding. Verzekerd deelnemen aan de activiteiten kan enkel door het vooraf betalen van het verschuldigde lidgeld en registratie bij Sport-Federatie. Wie regelmatig deelneemt aan een activiteit moet lid worden van Active Company VZW.

Door deel te nemen aan het aanbod van Active Company vzw aanvaardt de deelnemer automatisch de algemene voorwaarden van Active Company vzw zoals bepaald in de statuten van de vzw en het intern reglement.

 

Ook jouw sympathieke club heeft enkele belangrijke regels. Zo wordt sport & ontspanning voor iedereen een plezante gebeurtenis. Alle informatie daarover vind je op de FAQ pagina op deze site.

Hieronder vind je een link naar het volledige intern reglement, goedgekeurd op de raad van bestuur, alsook onze statuten als vzw., onze privacy overeenkomst en de instructies voor het gebruik van de Active Company Antwerp huisstijl.

Download het intern reglement

Download de statuten van Active Company vzw.

Download de privacy verklaring en de algemene disclaimer van Active Company vzw.