Categorie-afbeeldingWandelen 2018
Wanneer?
Zondag, 15 Juli 2018 12:30 - 17:30
Waar?
Café Belga, Eugène Flageyplein 18, 1050 Elsene.
Extra Info
Activiteit

Wandelen in Elsene en Ukkel,
 


Redelijk platte wandeling van +/- 15km ( bijna alles verharde weg )
Deze wandeling start in een groen stukje stad van Brussel. Namelijk de vijvers van Elsene die omzoomt zijn met prachtige Art nouveaux / Art-Deco villa’s en appartementen.
Daarna wandelen we door de tuinen van de Ter Kamerenabdij, waar we ook even kunnen binnen kijken in de Romaans-gotische kapel gesticht rond 1350.
Vervolgens wandelen we nog even langs de groene Franklin Rooseveltlaan met z’n vele mooie consulaten, tot aan de villa Empain (zeker een aanrader om op een andere keer eens privé te bezoeken aan 10E inkom).
Vervolgens slaan we het Ter Kamerenbos in (is in feite een veredelt park). Dit park loopt over in het Zoniënwoud waar we vervolgens nog een klein tripje door het Noordelijk deel maken, hier kunnen we ook een terrasje doen aan een tennisclub (niet posh! J ). We passeren ook nog langs de oude renbaan van Groenendaal (gesticht en aangelegd door Leopold II ), ooit de grootste ter wereld, maar nu spijtig genoeg vergane glorie  en aan het verwilderen. Geen paarden meer maar wel Schotse Hooglandrunderen.
Dan keren we terug langs de andere kant van Ter Kamerenbos waar we eventueel ook nog een stop kunnen inlassen als het weer meezit.
Even ter info: Parken, bossen, het Zoniënwoud, privétuinen, begraafplaatsen, sportterreinen, weiden en moestuinen maken van Brussel één van de meest groene steden in Europa. Want maar liefst de helft van het gewestelijk grondgebied is groen. Op de internationale Green City Index staat Brussel alvast op de negende plaats.
( voor zij die willen wordt er nog naar een geschikte plaats gezocht om nadien te eten en bijpraten, meer info volgt )
 
Praktisch:
zondag 15 juli
 


12u30 samenkomst in café Belga, op de beneden verdieping van het oude Flagey omroepgebouw). (dranken aan de toog / self service) / Eugène Flageyplein 18, 1050 Elsene.
13u00 stipt vertrek wandeling.
 


Ikzelf(julien) en degenen die mij willen vervoegen kunnen ook per trein & bus gaan. Ik neem de trein in Antwerpen Centraal / vertrek 10u44 tot Brussel Centraal. Aan de zijkant van het station in de Putterij – neem ik dan bus 71 / richting Delta ( grote frequentie / mooie reisweg!, +/- 20 min.) . Onder het Flageyplein is ook een betaalparking.
 


Ik kijk alvast uit naar jullie massale opkomst 
 

Uw wandelgids voor deze maand 
 

Julien 
 

0479/361171 
 

Contact
Heb je vragen over deze activiteit? Contacteer