Tennis

Active Company

Praktisch

 

Activiteit Weekdag Tijdstip Locatie
Tennis Zondag 16:00 - 18:00

Tennisclub Forest Hills
Ternesselei 118,
2160 Wommelgem

bereikbaar met bus 420 vanaf station Berchem

         

 

Registratie via site van Tennis Vlaanderen
Of mail naar tennis@activecompany.be 

 

COVID-19 heeft onze tennisactiviteit helaas wat moeilijk gemaakt.

Uiteraard houden we ons ten alle tijden aan de regels van de overheid, Tennis Vlaanderen en Forest Hills.

Hoe tennissen we met AC in de zomer?

Heb je een zomerabonnement bij Forest Hills dan reserveer je het best samen met een andere abonnee zondags vanaf 16 uur. Weet je al met wie je wilt dubbelen, laat hen dan reserveren het uur na jouw reservering.

Heb je geen zomerabonnement bij Forest Hills dan vraag je aan een abonnee om jou als gast uit te nodigen. De speler met abonnement reserveert dan per mail aan info@foresthills.be, met de naam van de genodigde en het gewenste uur. De genodigde betaalt aan de toog €10,- voor hij/zij/x gaat spelen.

Als er geen enkele speler op het veld een zomerabonnement heeft, gelden de gewone tarieven van Forest Hills.

Als er 1 set of ongeveer een uur gespeeld is kunnen we wisselen in onderling overleg, dit altijd rekening houdend met de corona veiligheidsvoorschriften.

Op verzoek van de keuken geef je voor je gaat tennissen aan de bar door wat je wilt eten en hoe laat, zo kunnen zij ervoor zorgen dat de service snel en vlotjes verloopt.

Het is nog niet zeker of de bar de hele zomer open blijft op zondagavond.

Iedereen rekent natuurlijk zijn eigen bestellingen na afloop af aan de bar.

Tot nader order zal de kleedkamer nog niet geopend zijn.

 

Bijzonderheden

 • Alle niveaus welkom, maar op de activiteit zelf wordt wel een minimaal niveau verwacht!
 • Uitschrijven uit de Doodle kan tot 24 uur voor de activiteit. Kun je toch niet onverwacht, laat dan de verantwoordelijken Marcel of Johan iets weten (mail: tennis@activecompany.be of via de facebookgroep https://www.facebook.com/groups/actennis/)

 

Benodigdheden

 • Tennisrackets eventueel verkrijgbaar bij Activiteitsverantwoordelijke (wel eerst even een mailtje naar: tennis@activecompany.be)

 

Tornooien

 • Regelmatig wonen we ook tornooien bij of organiseren we zelf een tornooi bvb. met onze tennisvrienden van Brussel (BGS)
 • Sinds 2010 is er een clubkampioenschap (zie volgende tab)
 • Er is een populair internationaal circuit GLTA waaraan de AC-ers veelvuldig deelnemen. Zie meer info hieronder
 • Mail tennis@activecompany.be voor meer informatie

 

 

Algemene Info

Afspraak elke woensdag én zondag in Wommelgem op TC Forest Hills!
Volg ons ook op facebook via de groep https://www.facebook.com/groups/actennis/

 • Jij tennist graag? Met of zonder tennispartner ben je welkom bij AC tennis!
 • Vanaf 15 april tennissen we buiten (zomertennis); vanaf 15 september bieden we indoortennis aan.
 • Alle niveaus zijn welkom, maar verwacht wordt wel dat je al enige spelervaring hebt.
 • We hebben zowel beginnende als ervaren spelers.
 • Je kan ook les volgen (betalend).
 • Mannen én vrouwen welkom.
 • Elke eerste zondag van de maand is het Ladies Night, dames zijn deze avond extra welkom!

Start to Tennis

Eens tennis, altijd tennis...

Altijd al eens willen gaan tennissen maar nooit doorgezet omdat het toch wel moeilijk lijkt? Maar ergens blijft het toch kriebelen.... Dan hebben we nu voor jou de oplossing gevonden! Met maak je kennis met die mooie sport op een relaxte gezellige manier.

Wat gaat er gebeuren?
In 5 sessies van 2 uur maak je, samen met 7 anderen kennis met tennis. Het eerste uur krijg je de basisvaardigheden bijgebracht door een vaste trainer van Active Company op Blauwe Regen. Het uur daarna krijg je op de 2 terreinen de gelegenheid om je juist geleerde vaardigheden in de praktijk te brengen. En om af te sluiten kun je in de bar gezellig wat drinken of eten met je spelpartners en ondertussen ervaringen uitwisselen.

Benodigdheden
Een goed humeur, een beetje conditie en we zijn vertrokken want voor rackets en ballen wordt gezorgd! Een trainingspak of boxershort en een t-shirt liggen vast wel in de kast en als het in de winter of bij slecht weer binnen in de hal doorgaat kun je schoenen huren voor €1.50 per sessie. 7 anderen die net als jij gemotiveerd zijn om eens iets anders te leren en uit te proberen.

Kosten
Voor 5 sessies van 2 uur betaal je slechts €55.--

Schrijf je in
Stuur een mailtje aan info@blauwe-regen.be

We willen weer een groep Start 2 Tennis gaan laten starten. We hebben al enkele geïnteresseerden maar wachten nog op Blauwe Regen voor een datum

Blauwe regen zal ook onder haar leden gaan werven zodat het een meer gemengde groep wordt! Daarna kun je met de vaste crew op woensdag of zondag meedoen en eventueel ook verder lessen kunt volgen!. Geef je snel op of als je nog mensen weet geef het door!!

Clubkampioenschap

Word jij de volgende tenniskampioen?

Iedere zomer sinds 2010 organiseert Active Company een zomertornooi of het tennisclubkampioenschap.

Per niveau is er een wisselbeker te behalen. Het is de bedoeling dat iedereen minstens 2 enkelwedstrijden speelt. Ieder kiest zijn eigen niveau (er wordt wel rekening gehouden met je GLTA en/of nationale ranking): er zijn 3 niveau's.

Niveau 1: Level Open, A en B in GLTA

Niveau 2: Level C in GLTA

Niveau 3: Level D in GLTA

We hopen ook nog steeds een aparte categorie voor de vrouwen te hebben. Het kampioenschap vindt telkens plaats in augustus.

Winnaars vorige edities:

 • 2010: Mordi Fisher
 • 2011: Tim van Haute (niveau 1) - Wim Serrien (niveau 2)
 • 2012: Kenny Bos (niveau 1) - Tim Kerremans (niveau 2)
 • 2013: Kenny Bos (niveau 1) - Niels Rennen (niveau 2)
 • 2014: Tim van Haute (niveau 1) - Sven Van Wichelen (niveau 2)
 • 2015: Joël van Buggenhout (niveau 1) - Johan Hellemans (niveau 2)
 • 2016: Joël van Buggenhout (niveau 1) - Remy Mohd (niveau 2) - Michael Van Spaandonck (niveau 3)
 • 2017: Joël van Buggenhout (niveau 1) - Tom Sweetlove (niveau 2) - Danny De Verney (niveau 3)
 • 2018: Dries Briké (niveau 1) - Remy Mohd (niveau 2) - Gerwin Absillis (niveau 3)
 • 2019: Dries Briké (niveau 1/2) - Tom Sweetlove (niveau 3)
 • 2020: Dries Briké (niveau 1) - Nicholas Ballew (niveau 2) - Imran Nawaz (niveau 3) - Vera Van Dijck (vrouwen)

We kozen in 2020 voor een kampioenschap in poules gespreid over de hele zomer en een afsluitende finaledag op 23 augustus 2020. De dag werd afgesloten met een gezellig diner. De formule voor 2021 zal bekend gemaakt worden rond april 2021.

 

 

Wil je graag in de mailinglist zitten en op de hoogte blijven van alle AC tornooien of tornooien die we met AC bezoeken? Stuur dan nu een mailtje naar tennis@activecompany.be.

BrilliANT Games Mixed Doubles edition 2 will be at 7 and 8 November 2020

 

Na de WorldOutgames 2013, werd de eerste editie van de BrilliANT Games in 2015 gehouden met 149 deelnemers uit meer dan 20 landen. In november 2017 was er de tweede editie en deze keer met een multi-sport tornooi: lees meer op http://www.antwerpbrilliantgames.be. Een record aantal spelers van 179 voor tennis werd gehaald. BrilliANT Games is in 2017 uitgeroepen in Orlando tot beste tornooi voor de eerste editie dankzij jullie beoordelingen. Bedankt!!

De laatste editie in 2019 was met 126 deelnemers en op 1 locatie wat kleiner. Dat willen we de volgende jaren zo houden. Op 8 februari 2019 werd deze editie door de GLTA als masters van het GLTA seizoen 2020 uitgeroepen. Dat betekent dat je dubbele punten kunt verdienen voor het jaarlijks GLTA championship. Volgend internationaal tornooi zal opnieuw een gemengd dubbel editie zijn op 7 en 8 november 2020. Registratie is open. Inschrijven kan via http://glta.tournamentsoftware.com.

After the WorldOutgames 2013, the first edition of the BrilliANT Games was held in 2015 with 149 participants from more then 20 countries. In November 2017 the second edition took place and with a multi-sports tournament: take a look at http://www.antwerpbrilliantgames.be. A record number of players of 179 for tennis was reached. The BrilliANT Games has won this year the nomination of best tournament of our first edition due to the survey entered by you. Thank you!!

Last edition in 2019 was with 126 participants and on 1 location a bit smaller. That's the way we want to go next years as well. At Febuary 8th 2019 the GLTA announced that this edition will be a masters event. This means you can earn double points for the yearly GLTA championship. The following international tournament will be again a mixed doubles edition at November 7th and 8th of 2020. Registration is open and possible at http://glta.tournamentsoftware.com.

 

Doel outreach programma:

Als een LGBTQ organisatie heeft de GLTA als doel diversiteit in tennis over alle grenzen heen. Helaas is dit nog niet het geval... In West-Europa en VS waar de meeste GLTA tornooien zijn gelegen, worden de LGBTQ rechten ondersteund. Onze tornooien trachten een forse korting te geven of nodigt spelers gratis uit als ze vluchteling zijn of als ze komen uit minder begoede Europese landen waar geen GLTA tornooi bestaat en waar erg weinig of geen spelers in de GLTA software staan geregistreerd.

Het BrilliANT team heeft in 2019 een zustertornooi georganiseerd in Tallinn omdat lokaal deze rechten het best verkregen kunnen worden. Het was een schot in de roos! We zijn verheugd dat er ook een vervolg zal zijn. De Tallinn Colour Games 2020 zal op eigen benen dit tornooi organiseren. Uiteraard blijft Active Company dit tornooi wel ondersteunen. 

Contacteer tennis@activecompany.be als u denkt in aanmerking te komen voor het outreach programma.

Purpose of the outreach program:

As a LGBTQ organisation, the GLTA aims diversity in tennis which should be boundaryless but is still not... In Western Europe and United States of America where most of GLTA tournaments resides, LGBTQ rights are supported. We give free or strongly reduced entry for refugees in our country and players of a number of less wealthy countries in Europe where no GLTA tournament exists and no or very low number of residents are registrated in the GLTA software.

The BrilliANT team has organized in 2019 a sister tournament in Tallinn as locally these rights can be claimed at best. It was a huge success! We are delighted there will be also a sequel. Tallinn Colour Games will organize the edition 2020 independently from Active Company. Of course Active Company will support the organization.  

Please contact us via tennis@activecompany.be if you think to be qualified for our outreach program.

 

Er zijn wereldwijd een kleine 100 GLTA tornooien. Als je ook eens mee wilt doen moet je om te beginnen een profiel aanmaken op :

http://glta.tournamentsoftware.com/member/createorganizationaccount.aspx?id=C608E303-2CDB-4CC2-8C6C-6EC76C6D06B

Je zult er geen spijt van krijgen!

Meanwhile see you all on the courts!

Your BrilliANT team Ilse, Marcel, Kurt, Nicolas, Geert and Johan

Contact: tennis@antwerpbrilliantgames.be

 

 

 

Word lid van onze facebook groep! Join us on facebook for the lastest info! www.facebook.com/groups/brilliantgames/

Bedankt sponsors van deze editie 2020:

 

 

 

 

 

Tennis Agenda

Geen activiteiten

Tennis Specials

Vr
06
Nov
Categorie-afbeelding