Be ready: 6th edition from 3 to 6 November 2022

Met veel trots stellen we de zesde editie van Antwerp Brilliant Games voor. Dit jaar verwelkomen we julllie in Forest Hills op 3 november. Dat is een donderdag: eerste wedstrijden zullen starten rond de middag (alleen categoriëen enkelspel). Meer info zal beschikbaar zijn op onze facebookpaginaGLTA tournamentwebsite en vanaf oktober ook op de website. Inschrijving zal starten op zaterdag 30 juli om 20.00 uur via GLTA tournamentwebsite.

Beetje geschiedenis... 

Na de WorldOutgames 2013, werd de eerste editie van de BrilliANT Games in 2015 gehouden met 149 deelnemers uit meer dan 20 landen. Deze werd meteen uitgeroepen in Orlando tot beste tornooi dankzij jullie beoordelingen. Bedankt! In 2017 en 2019 was er een multi-sport tornooi: lees meer op http://www.antwerpbrilliantgames.be. Een recordaantal van 179 spelers voor tennis werd gehaald in 2017.

De edities van 2018 en 2021 waren een tornooi voor gemengd dubbelspel van 2 dagen. In 2020 hebben we het tornooi moeten annuleren wegens de COVID-19-crisis. Op 8 februari 2019 werd de editie van 2019 door de GLTA als masters van het GLTA seizoen 2020 uitgeroepen. Dat betekent dat je dubbele punten kunt verdienen voor het jaarlijks GLTA championship. 

Doel outreach programma:

Als een LGBTQ-organisatie heeft de GLTA als doel diversiteit in tennis over alle grenzen heen. Helaas is dit nog niet het geval... In West-Europa en de VS, waar de meeste GLTA-tornooien zijn gelegen, worden de LGBTQ-rechten ondersteund. Onze tornooien trachten een forse korting te geven of nodigt spelers gratis uit als ze vluchteling zijn of als ze komen uit minder gegoede Europese landen waar geen GLTA-tornooi bestaat en waar erg weinig of geen spelers in de GLTA-software staan geregistreerd.

Het BrilliANT team heeft in 2019 een zustertornooi georganiseerd in Tallinn omdat lokaal deze rechten het best verkregen kunnen worden. Het was een schot in de roos! We zijn verheugd dat er ook een vervolg zal zijn. De Tallinn Colour Games 2020 zullen op eigen benen dit tornooi organiseren. Uiteraard blijft Active Company Antwerp dit tornooi wel ondersteunen.

In 2022 proberen we onze Poolse vrienden te steunen. Vorig jaar hebben we de LGBTQ-organisatie Háttér (vergelijkbaar met Cavaria in België) ondersteund. Meer info kun je vinden op: https://en.hatter.hu/. Er werd 250 euro opgehaald naast nog eens meer dan 250 euro voor Swim for live (Brussels event dat personen met HIV ondersteunt).

Contacteer tennis@activecompany.be als je denkt in aanmerking te komen voor het outreach programma.

Over GLTA

Er zijn wereldwijd een kleine 100 GLTA-tornooien. Als je ook eens mee wilt doen, moet je om te beginnen een profiel aanmaken op de GLTA-website. Je zult er geen spijt van krijgen!


Je BrilliANT team Ilse, Marcel, Kurt, Nicolas, Geert en Johan

Contact: tennis@antwerpbrilliantgames.be

 

 

 


Word lid van onze Facebookpagina voor de recentste info: BrilliANT Games


Bedankt sponsors van de editie 2021:

    

 

 

 

 

 


 

Tennis Agenda

Geen activiteiten

Tennis Specials

Do
03
Nov
Categorie-afbeelding
03-Nov-2022 | 06-Nov-2022
Do
03
Nov
Categorie-afbeelding