Wandelweekend aan de Ourthe

 

Vrijdag 16 tot en met zondag 18 juni 2023

 

Na het succes vorig jaar in Het Groen Woud in Nederland, willen we jullie graag uitnodigen voor een nieuwe editie.

Wanneer?

Het weekend gaat door op 16, 17, 18 (en 19 juni) 2023.

Waar?

Dit jaar trekken we richting Wallonië - naar het noorden van de provincie Luxemburg. Melreux is een gehucht van Hotton en ligt aan de oevers van de Ourthe . Met de auto is dit een afstand van ongeveer 155 kilometer van Antwerpen (+- 2 uur rijden). In de omgeving valt er veel te beleven aan natuurpracht - de vallei van de Ourthe met haar imposante kliffen, de ondergrondse rivier l’Isbelle, de grotten en uiteraard de uitgestrekte bossen; de streek is bovendien bezaaid met pittoreske dorpjes en dus super geschikt om te gaan wandelen.

Verblijf

Aan het kerkplein van Melreux hebben we een grote gerenoveerde hoeve met tuin gehuurd, ‘La Ferme du Noyer’. Via een poort kom je op de binnenplaats - het vroegere erf. Het logis bestaat uit verschillende onderdelen, allemaal opgetrokken in de typische grijze natuursteen die kenmerkend is voor deze streek. Aan de achterzijde bevindt zich een tuin en een overdekt terras.

Het authentieke en rustieke gebouw werd omgetoverd tot een comfortabel en luxueus groepsverblijf. De gîte biedt plaats aan maximaal 27 personen, huisdieren zijn helaas niet toegestaan in dit logis.

Er zijn 9 slaapkamers, waarvan 6 twee persoonskamers. De gîte beschikt over acht badkamers, meestal en-suite. Er is Wifi, een barbecue, sauna en de Ourthe ligt op een boogscheut voor een verfrissende duik.

We beschikken over een praktische keuken. Onze keukenprinses Inge heeft toegezegd om ons ook dit jaar weer in de watten te leggen met haar culinaire hoogstandjes; ideaal om na een stevige wandeling terug op onze positieven te komen. Dat wordt dus weer genieten!

Programma

Vrijdag 16 juni worden jullie vanaf 17:30 u ontvangen in onze hoeve en kan je je installeren op je kamer; eventueel kan je de omgeving al even kort verkennen. Om 19:00 u voorzien we een aperitiefje gevolgd door het avondmaal dat onze chef Inge voor ons klaarmaakt.

Zaterdagochtend staat een voedzaam ontbijt klaar, waarna we zelf onze lunchpakketten maken voor onderweg. We maken een eerste grote wandeling van zo’n 18 kilometer. Uiteraard zijn er onderweg voldoende stops om uit te rusten; als we een terrasje tegenkomen slaan we dit natuurlijk niet over… Bij thuiskomst hebben we tijd om even te relaxen in onze tuin of in de sauna; bij warm weer is een plons in de Ourthe ook een aanrader. Daarna genieten we samen van een heerlijk driegangen diner dat onze keukenpieten hebben klaargestoomd.

Zondag staat een tweede wandeling op het menu. We verkennen de overzijde van de Ourthe: kronkelend door bossen en dorpjes maken we een lus van 17 kilometer. Onderweg genieten we van ons lunchpakket. Op het terras van de befaamde grotten rusten we even uit; de liefhebbers kunnen de grot bezoeken en op eigen tempo terugkeren naar ons logis. Bovenop de rots kunnen we het panoramisch uitzicht over de vallei van de Ourthe bewonderen, alvorens af te dalen en terug te keren richting Melreux. Terug in onze gîte kunnen we ons opfrissen, de kamers leegmaken en samen aansterken met een eenvoudige maaltijd. Daarna rommelen we op en keren we ten laatste om 18:30u terug naar huis.

Er is een mogelijkheid om tot maandagochtend te blijven, zonder meerprijs. Dan voorzien we extra ontbijt en kunnen we een wandeling doen of samen gaan kajakken. Laat bij je inschrijving even weten of je interesse hebt; bij voldoende kandidaten zullen we nog beslissen of we deze optie nemen.

Zoals in de vorige edities voorzien we een takenlijstje waarop je zelf je naam kan invullen, zodat ieder een handje toesteekt bij opdienen, afruimen, afwassen.

Kostprijs

Kamertype:

- twin kamer: 180,00€ pp

- groepskamer 4 of 5 personen: 160,00€ pp

Inbegrepen:

- 2 overnachtingen

- alle maaltijden en dranken (2 x ontbijt, 2 x lunch, 3 x diner) - opkuis, verbruik water/elektro/gas, toeristenbelasting

- twee begeleide dagwandelingen - optioneel: extra overnachting op zondag en ontbijt + lunchpakket op maandag

Niet inbegrepen:

- vervoer van en naar Melreux (carpoolen)

- handdoeken en beddengoed

Inschrijvingsprocedure

De inschrijvingen voor ons wandelweekend van 16 tot 19 juni 2023 in Melreux zijn afgesloten; we verwelkomen binnenkort 23 wandelaars  in La Ferme du Noyer.
Er is een wachtlijst geopend.

Vragen of opmerkingen?

Wil je nog meer info krijgen, stuur ons dan een mailtje. Hopelijk ben jij er in juni ook bij!

 

Wandelen Agenda

Zo
09
Apr
Categorie-afbeelding
  13:00-18:00 | Haasdonk
Zo
14
Mei
Categorie-afbeelding
  13:00-17:30 | Ranst
Zo
11
Jun
Categorie-afbeelding
  12:30-17:30 |
Zo
18
Jun
Categorie-afbeelding
  17:00-21:00 | nvt
Zo
09
Jul
Categorie-afbeelding
  12:30-17:30 |
Zo
13
Aug
Categorie-afbeelding
  12:30-17:30 |
Zo
10
Sep
Categorie-afbeelding
  12:30-17:30 |
Zo
08
Okt
Categorie-afbeelding
  12:30-17:30 |
Zo
12
Nov
Categorie-afbeelding
  12:30-17:30 |
Zo
10
Dec
Categorie-afbeelding
  12:30-17:30 |

Wandelen Specials

Vr
16
Jun
Categorie-afbeelding
  16-Jun-2023 | 18-Jun-2023

Wandelen AV

David Rombaut

Wandelen AV

Click to e-mail Wandelen AV

Wandelen - Latest Video's

No items found.