dinsdag 20 maart 2018
Home arrow InterActive arrow Active Agenda
Active Agenda
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
vorig jaar vorige maand per jaar per maand per week vandaag Zoeken Kies een maand volgende maand volgend jaar
Wandelweekend Overijssel
van vrijdag, 22. juni 2018
tot zondag, 24. juni 2018
Elke dag
  Hits : 22
 NIEUWSBRIEF AC WANDELWEEKEND 2018   

Wanneer?

Zoals we al vertelden op de jaarlijkse evaluatievergadering begin februari gaat het AC wandelweekend op 22, 23 en 24 juni 2018 door.  Hopelijk hebben we stralend zomerweer!

Waar?

In 2018 steken we met AC wandelen de grens over: het wandelweekend gaat door in Overijssel in Nederland, in de driehoek tussen Zwolle, Deventer en Almelo
We logeren in een gastenboerderij in de velden rond het dorp Holten dat naast de Holterberg ligt;  op het boerenerf is nog enige bedrijvigheid in de vorm van het opfokken van kalfjes en pinken.
Het verblijf is gelegen aan de voet van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, ideaal dus om de streek te voet te verkennen. Het is een gebied met on-Nederlandse vergezichten over grote golvende heidevelden en uitgestrekte bossen. Het natuurgebied is ongeveer 35 vierkante kilometer groot; er wordt intensief gewerkt aan het herstel en de uitbreiding van de heide. Een pallet aan maatregelen gaat er voor zorgen dat de rijkdom aan plant- en diersoorten op de droge heide behouden blijft en versterkt wordt. Het is een van de weinige gebieden waar de bedreigde korhoen nog te vinden is.

Activiteiten

Vlak bij ons verblijf liggen verschillende mooie wandelroutes, die ons de streek zullen helpen ontdekken. We voorzien twee wandelingen:  op zaterdag één van +- 20 km op zaterdag en op zondag één van +-14 km.
Hou er wel rekening mee dat het een terrein is met pittige hoogteverschillen;  we zullen dan ook beloond worden met prachtige panorama’s.
Gelukkig nemen we onderweg voldoende tijd voor een tussenstop om op adem te komen, een bezoek (dorpje, museum, Canadese begraafplaats, …) en uiteraard een terrasje in de zon.

Logies

Onze gastenboerderij is rookvrij en beschikt over een dubbel woongedeelte.  Aan één zijde is het zitgedeelte en aan de andere zijde het eetgedeelte.  Het zitgedeelte is ingericht met comfortabel zitmeubilair inclusief 2 flatscreen tv's met dvd-speler en home cinema systeem. 
Elk gedeelte heeft een open uitgeruste keuken.
Via de terrasdeuren kom je op het terras waar twee overkappingen met terrasmeubilair staan.  De tuin ligt er achter en is voorzien van een hottub en een sauna; er is ook een barbecue aanwezig.  Naast de parkeerplaats is een ruim speelveld met een volleybalnet.  Huisdieren zijn helaas niet toegelaten…
In totaal zijn er 12 ruime tweepersoons slaapkamers, waarvan de bedden al opgemaakt zijn bij aankomst - voldoende ruimte, comfort en privacy dus.  Er is dus plaats voor 24 gasten.
Op het gelijkvloers zijn er 4 slaapkamers en 2 badkamers; op de verdieping liggen de overige 8 slaapkamers en 4 ruime badkamers.  Elke sanitaire cel is uitgerust met toilet, douche en wastafel - elke badkamer wordt dus per twee kamers gedeeld.

Programma

Vrijdag 22/06/2018 worden jullie vanaf 17:00 u ontvangen en kan je je installeren op je kamer; om 19:00 u voorzien we een aperitiefje gevolgd door het avondmaal dat onze twee AC-chefs François en Marc voor ons klaarmaken.
Zaterdag 23/06/2018 zal er een voedzaam ontbijt klaar staan, waarna we zelf onze lunchpakketten maken die we tijdens een flinke wandeling ten velde opeten;  als we moe maar voldaan thuiskomen staat de aperitief al op ons te wachten, gevolgd door een culinaire verwennerij van onze keukenpieten.
Zondag 24/06/2018 worden we ‘s ochtends gewekt met een heerlijk verwenontbijtontbijt ; daarna vertrekken we voor onze tweede wandeling; onderweg genieten we weer van onze zelf gesmeerde bokes.  Na afloop is er nog gelegenheid om je op te frissen en alle restjes op te eten en op te drinken.  We ruimen samen op en ten laatste om 17:00 u verlaten we onze verblijfplaats om terug huiswaarts te rijden.

Praktisch

Adres:   Oude Deventerweg 43, 7451 LT, Holten, Nederland
Holten ligt op 225 kilometer van Antwerpen; naargelang de gekozen route is het vanuit Antwerpen ongeveer 2,5 à 3,0 uur rijden (best via Breda, Utrecht en Apeldoorn).  Hou er rekening mee dat het op een vrijdagavond druk kan zijn dus vertrek zeker op tijd.  En probeer ook te carpoolen das niet alleen goed voor het milieu maar ook supergezellig.
Meebrengen: 
 • badlinnen en toilettas;  beddengoed is voorzien
 • breng aub ook een keukenhanddoek mee om een handje toe te steken bij onze chefs
 • voor de liefhebbers is er een hottub en sauna dus zorg voor aangepaste bad kledij, badslippers en handdoeken
 • waterdicht regenkledij is cruciaal om droog thuis te komen (alhoewel we natuurlijk geen spatje regen verwachten)
 • stevige wandelschoenen zijn aangeraden (hoogteverschillen, losse zandgrond, regenweer,…)
 • zorg voor een rugzakje waar je je drank, picknick en regenkledij in kwijt kan
 • zonnebril, pet/hoedje en zonnecrème niet vergeten
Prijs
Het wandelweekend kost 140,00€ per persoon;  niet-AC leden betalen 150,00€.
In deze prijs zijn naast logies, beddengoed, opkuis, verbruik en de vermelde maaltijden ook water, frisdranken, warme dranken en wijnen bij het eten inbegrepen.
Sterke dranken, bieren of andere dranken/eten breng je dus zelf mee.
Hoe inschrijven?
Wie eerst inschrijft en betaalt is er bij;  vermits er maar plaats is voor 24 personen krijgen AC-leden voorrang.
Je stuurt eerst een mail naar  Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken  waarin je vermeldt:
 • - voor hoeveel personen je wil inschrijven
 • - de namen van de personen en of deze AC-lid zijn
 • - of je een enkel bed of dubbel bed  wil (vermeld evt. je room mate)
 • - of je bepaalde voedselallergieën hebt of bv.. vegetariër,… bent
Van zodra je de bevestiging ontvangt dat er nog plaatsen vrij zijn, maak je onmiddellijk je betaling naar AC in orde.
Betaling gegevens :
Pas nadat je de bevestigingsmail hebt ontvangen schrijf je 140,00€ / 150,00€ per persoon over op volgende rekening:
IBAN: BE34 4027 5480 5190   en   BIC: KRED BEBB
Mededeling:   WW18 / NAAM + VOORNAAM (of namen)
Vragen?
Wens je nog meer info te krijgen, stuur dan een mailtje naar  Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken   of bel even naar David 0476/ 30 66 57 of  Koen 0496/21 35 16.
 
Hopelijk ben jij er in juni ook bij!
Groetjes van het AC-wandelteam: