woensdag 25 april 2018
Home arrow InterActive arrow Active Agenda
Active Agenda
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
vorig jaar vorige maand per jaar per maand per week vandaag Zoeken Kies een maand volgende maand volgend jaar
Wandelen Hobokense Polder
zondag, 14. januari 2018   Hits : 227
 

 

Hobokense Polder zondag 14/01/2018

"Voor de eerste wandeling van 2017 nemen Dirk en François jullie graag mee naar de Hobokense Polder. Tussen Schelde, Hoboken en de industrie van Blue Gate (voorheen Petroleum Zuid) ligt de Hobokense Polder, met zijn 170 ha de grootste brok natuur in de Stad Antwerpen. De natuur kreeg hier vrij spel en er ontstond een prachtig natuurgebied, met een grote verscheidenheid aan landschappen en een enorme rijkdom aan plantensoorten.

We komen samen in Kruibeke aan het einde van de Scheldelei en dit vanaf 13.00u. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid en nemen stipt om 13.30u de gratis overzet Kruibeke-Hoboken. Kom dus op tijd, want de veerboot wacht niet! Nadat we de Schelde droog overgestoken zijn, wandelen we richting Polderstad. Hier kunnen we een eerste stop inlassen in taverne "De Schorren". Verder via Scheldelei en Schroeilaan tot een de ingang van de Hobokense Polder. Hier kunnen we enkele kilometers wandelen doorheen bossen, over grasland en zelfs moerasgebied. Best waterdicht schoeisel voorzien want het kan er nat en vettig zijn. We komen ook een aantal vogelspotplaatsen tegen evenals vrij rondlopende grazers. Honden zijn toegelaten, maar dienen steeds aan de leiband te blijven.

We keren terug langs de Scheldeboord en stappen door tot aan Bistro Steiger3. Hier kunnen we, indien gewenst ook nog een hapje eten na de wandeling. Vanaf dit punt kan je makkelijk terug wandelen tot aan de overzet. Deze vaart van rechter- naar linkeroever 10 minuten voor het volle uur (vb 16.50u ) en twintig minuten na het volle uur (vb 18.20u).

 

WAT:  Wandeling Hobokense Polder

WANNEER: Zondag 14 januari 2018

WAAR: samenkomst te Kruibeke, Scheldelei vanaf 13.00u

LENGTE WANDELING: ongeveer 12 kilometer

CONTACT: Dirk Aerts 0479/236051

 

Graag tot dan,

Dirk en François"