zondag 25 februari 2018
Home arrow Active Agenda
Active Agenda
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
vorig jaar vorige maand per jaar per maand per week vandaag Zoeken Kies een maand volgende maand volgend jaar
Nordic Walking Genk
zondag, 20. augustus 2017   Hits : 177
 

20 augustus: bos - en heidewandeling Genk

 

We hebben een alternatief gezocht voor de oorspronkelijke aangekondigde tocht van 20 km. in Heusden Zolder zodat iedereen mee kan. De meeste van ons hebben jammer genoeg niet meer zo jonge benen...
Deze wandeling loopt doorheen de uitgestrekte bosgebieden van Genk en
komt op verschillende plaatsen langs de steilrand van het Kempens plateau.
De afstand van deze Groene Halte-wandelroute bedraagt ongeveer 15 km. We doorkruisen een typisch licht heuvelachtig Kempens landschap met bossen, akkers en weiden, heide (die dan in bloei staat) en vennen. De wandeling start aan het station van Genk en eindigt aan de bushalte ‘Genk Neerzijstraat’. Zie ook http://www.groenehalte.be

Praktisch:
Vanuit Antwerpen afspraak om 10.20 u. Centraal station aan spoor 13; 10.31 u.vertrekt de trein richting Luik. In Hasselt stappen we over op de bus naar Genk. Weekendbiljet Hasselt kost 12.80 €. + 2 busritten. We komen aan in Genk om 12.31 u.
Terug: bus in Genk  om 18.30 u. Hasselt trein om 19.16 u. Aankomst in Antwerpen om 20.29 u.  (of een uur vroeger/later)
Met de auto : voor wie het te moeilijk vind met openbaar vervoer: afspraak aan station Genk om 12.35 u. Laat dan zeker iets weten opdat we elkaar zien.
Mee te nemen : pik-nik, drinken, aangepaste kledij en schoenen. eventueel je NW poles. Onderweg is er één horecazaak iets buiten de route. Gewone wandelaars zonder stokken zijn ook welkom
Wie graag mee wandelt of meer info wil: seintje naar  Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of 0478/412252 (Herman).

Overige nieuwtjes

  • 12 augustus: Antwerp pride. Wil je meelopen in de AC-delegatie met NW poles om onze sport te promoten? Laat het me weten.
  • 17 september; NW-tocht in de potpolder van Kruibeke, georganiseerd door Linda en Kristel.
  • Al ingeschreven voor het weekend in La Roche 13 - 15 oktober? Tof dat je erbij bent. Nog niet ingeschreven? Doe het nu meteen!
Sportieve groeten,
Herman Gosselin