zondag 18 maart 2018
Home arrow Active Agenda
Active Agenda
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
vorig jaar vorige maand per jaar per maand per week vandaag Zoeken Kies een maand volgende maand volgend jaar
Fietsen 'Tussen Moervaart en Schelde'
zondag, 29. oktober 2017   Hits : 133
 

Fietstocht 'Tussen Moervaart en Schelde' zondag 29 oktober 2017


Eerst toch nog een woordje over het fietsweekend. Ik denk dat iedereen die erbij was, het ermee eens is: het was zonder meer een fantastisch weekend! 😍🚴🌈
Het weer zat mee, het was een luxueus verblijf, we hebben heel lekker gegeten en gedronken, we hebben gedanst en gezongen en natuurlijk de prachtige fietstochten en leuke terrasjes waren de kers op de taart.
Dank aan iedereen die erbij was, met in het bijzonder natuurlijk Luk voor het uitstippelen en begeleiden van de tochten en onze twee keukenprinsessen Marc en Frank! 
💓🚴💓
Geniet hier van de foto's: KLIK

Onze volgende tocht wordt ons aangeboden door Mireille en Margie. We weten dat ze fervente fietsers zijn en bijna altijd aanwezig zijn op onze tochten. Ze hebben deze tocht met hart en ziel voor ons voorbereid dus mis deze laatste tocht van 2017 niet! ☝️

Ik laat ze aan het woord:


'Tussen Moervaart en Schelde' is een landelijke fietstocht die start  op de heraangelegde Grote Markt te Lokeren.
De fietstocht brengt ons via de vroegere spoorweg 77A tussen Lokeren en Moerbeke langs de mooie natuur van het natuurgebied de  Daknamse Meersen.
Onderweg stoppen we even op het pittoreske dorpsplein van Daknam en zijn romaans kerkje met Reynaertbank.
We fietsen vervolgens verder langs de Route richting Moervaart.
De Moervaart is een kanaal van bijna 22,50 km lang dat het kanaal van Gent naar Terneuzen met de Durme verbindt en vooral nu bekend is voor zijn pleziervaart. 
We stoppen even aan één van de 4 geklasseerde bruggen, de Vapeurbrug en met de daar tegenover gelegen Watertoren.

Daarna fietsen we verder langs de Terwestbrug richting Provinciaal Domein Puyenbroeck te Wachtebeke via kronkelende weggetjes tussen bossen en waterlopen.
Op het domein zelf zullen we in het horecacomplex 'De Vier Seizoenen' onze boterhammen nuttigen.


Na een verkwikkende middagstop zijn we terug klaar om onze tocht verder te zetten langs boerderijen richting ZaffelareZeveneken en Overmere om uiteindelijk aan te komen aan één van de bekendste rivieren die door ons Vlaanderenland stroomt, de 350 km lange Schelde.
Langs de Schelde fietsen we via de hogerop gelegen dijk met prachtige weidse zichten op groene akkers, velden en hooilanden.

Onze namiddagstop houden we in taverne 't Veerhuis gelegen aan het veer Appels-Berlare..
Taverne 't Veerhuis was enkele jaren geleden winnaar van het Strafste café van Vlaanderen, in de categorie Strafste Locatie.
In 1971 doet het Veerhuis dienst als locatie voor de verfilming van het boek van Stijn Streuvels " De teleurgang van de waterhoek" beter bekend als de film 'Mira' met Willeke Van Amelrooy. 

Het is een authentiek café waar de liefhebbers van lekkere pannenkoeken en reuzewafels of een lekker streekbiertje zich te goed kunnen doen, dus ideaal voor de snoepers onder ons...😜

Na al dat lekkers, fietsen we terug via de rustige achterlanden van de Schelde richting Lokeren waar onze fietstocht zal eindigen na 65 km.
Volg je graag actief mee? Download dan HIER de gpx bestanden.

  

Nuttige info
 
Parkeren:
Parkeren kan gratis worden geparkeerd op de ruime parking Grote Kaai, Grote kaai/Sportlaan, 9160 Lokeren (parking aan de Sporthal), 
Van daaruit is het slechts 450 meter fietsen tot de Grote Markt.
Parkeer niet in de omgeving van het station van Lokeren; elke zondag voormiddag vindt hier een rommelmarkt plaats en is het moeilijk om daar geschikte parkeerplaats te vinden!!
 
Trein:
Voor degenen die met de trein komen; het station van Lokeren ligt ook heel dicht, slechts 350 meter van de Grote Markt. Gewoon rechtover het station de winkelstraat uitfietsen.
KLIK voor je route
 
 
Samenkomst:
Samenkomen kan vanaf 10 u op de Grote Markt in Brasserie De Postijon, Grote Markt 14, 9160 Lokeren. Daar kunnen we nog een koffietje drinken.
We vertrekken stipt om 10.30u!
 
OPGELET!
Dit weekend verzetten we onze klok naar winteruur; 3 u wordt 2 u, dus een uur extra slapen!
Vergeet dus niet om je uurwerk te verzetten zodat je op tijd bent.
 
Middagmaal:
Eigen eten nuttigen is mogelijk, mits aankoop van een consumptie. 
De Vier Seizoenen
 
Namiddagstop:
Taverne 't Veerhuis
 
Avondmaal:
' s Avonds na de fietstocht is er nog mogelijkheid om samen te gaan eten bij de Brasserie Postiljon waar wij 's morgens vertrekken. Je kan met de volgende link de kaart al eens bekijken.
 
Als je graag meegaat, geef het dan door aan ons (Margie/ Mireille) en dan reserveren we voor jou een plaats zodat we zeker zijn van een tafel met onze AC fietsers.

Tot zondag 29 oktober,
Mireille en Margie 💓🚴💓


☝️Vergeet niet!☝️
Zorg voor voldoende water of frisdrank voor onderweg!
We maken op de middag een stop waar je je eigen picknick kan eten mits het nuttigen van een drankje.
Bij mooi weer voorzie je best wat zonnecreme en eventueel een petje. We laten ons niet afschrikken door een spatje regen. Degelijke regenkledij is hierbij zeker nuttig!
Kijk op voorhand even na of je fiets (banden, ketting, versnellingen...) in orde is!
Handig is altijd een reserve binnenband in je fietstas te stoppen. Heb je nood aan een nieuwe buitenband, overweeg dan om er eentje aan te kopen die je moeilijk lek kan rijden.

Iedereen van harte welkom!

Zie dat je erbij bent want de tochten van Mireille en Margie zijn altijd pareltjes!

Danny,
AV Fietsen
bij problemen GSM 0486 54 46 91
heb je vragen:  Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
volg ons op Facebook: maak je lid van de groep 'Active Company Fietst!'