zaterdag 21 april 2018
Home arrow InterActive arrow Active Agenda
Active Agenda
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
vorig jaar vorige maand per jaar per maand per week vandaag Zoeken Kies een maand volgende maand volgend jaar
AC Fietsen Aardbeien en Hoogstraten
zondag, 21. mei 2017   Hits : 232
 
 

Aardbeien en Hoogstraten op zondag 21 mei


Onze vorige fietstocht vanuit Damme was een groot succes. Ik was zelfs eventjes van mijn melk toen ik de grote groep zag. 😱 Maar liefst 37 fietsers hebben genoten van een zonovergoten tocht met hier en daar wat tegenwind! 💨🚴😎
Bedankt iedereen voor jullie aanwezigheid! HIER kunnen jullie nog wat nagenieten 🤗

Voor onze volgende tocht op zondag 21 mei laat ik graag Luc Van Espen aan het woord. Zijn fietstochten zijn een vaste waarde geworden met telkens een culinair tintje. Vorig jaar zaten we tussen het witloof en dit jaar tussen de aardbeien ... het is een echte snoeper onze Luc  😊


Beste fietsers,

Onder het motto "Een boterham met aardbeien (en bruine suiker), dat lust toch iedereen?!" heb ik een fietstocht uitgewerkt tussen de Bakkersmolen van Wildert, bij Essen, en de hoofdstad van de aardbeienteelt, Hoogstraten. Het is -bijna letterlijk- een tocht op de boerenbuiten geworden. Zelden heb ik, nochtans zelf van "plattelands"-afkomst, zoveel boerderijen met akkers, stallen en landbouwmachines tegengekomen in één fietstocht!

Vertrekken doen we nochtans in Kalmthout, waar we afspreken in de cafetaria van het beroemde Arboretum. Daar kan je nog een koffie (en een stukje rabarbertaart) nuttigen vooraleer we eraan beginnen. Bij het verlaten van Kalmthout-centrum komen we al gauw in een zeer landelijke omgeving, waar de zwaluwen langs je heen scheren en ... typische landbouwgeuren je tegemoet waaien. We passeren langs het Marum, een vroegere uitloper van het Groot Schietveld (van het artilleriebataljon van Brasschaat), dat nu omgevormd is tot natuurreservaat.

Tegen de middag bereiken we Hoogstraten, waar we gaan picknicken in de Bouwhoeve. Daar kan je achteraf ook nog genieten van heerlijk hoeve-roomijs, al dan niet met verse aardbeien 💓. Dat is overigens de enige gelegenheid op het zien en proeven van aardbeien, want in m'n ganse voorbereidingstocht ben ik geen enkele aardbeienplantage noch -verkoopstandje tegengekomen.

Na de middagpauze keren we terug richting Wildert, rijden bij de oversteek van de E19 parallel aan een zgn. ecoduct, en kruisen wat later de Doodendraad aan de Belgisch- Nederlandse grens. Bijna terug in Kalmthout, komen we langs de Bakkersmolen, annex bakkerij en stoommuseum van Wildert. Daar kan je een Molenbier drinken 🍻op de goede afloop van deze landelijke fietstocht, maar ook iets eten. Momenteel is het er volop aspergeseizoen.

Alleen moet je ervoor zorgen dat je nog voldoende rechtuit kan fietsen om de resterende 3km tot aan het station van Kalmthout te halen... 😉.
Dan heb je er goed 65 km opzitten. 
🏅🚴🤗

  

PRAKTISCH:
 • Aankomst trein Antwerpen-Centraal (met vertrek elk uur om ..u50) - Kalmthout om .. u 19. 
 • Autoparkeren bij voorkeur op parking van station (want die van het Arboretum sluit om 17:30) - adres station: statieplein 2, 2920  Kalmthout.

Afspraak om 10:00 in cafetaria Arboretum (vanaf spooroverweg 200m richting West = langs kant spoor met wit gebouw ''Arboretum") --> Rechts terrein opfietsen via fietspad --> vlak na (ruime) fietsenstalling  Rechtsaf tss haagjes.
Vertrek van de tocht om 10u30 stipt.

☝️Ondanks de culinaire overvloed bij de start, de middagpauze en het (bijna-)eindpunt, is het toch aan te raden voldoende drank (en eventueel een plastuit) mee te nemen voor onderweg. Er zijn immers wel veel boerderijen, maar zo goed als geen cafés.

Terug tot Kalmthout vanaf bakkersmolen Wildert ~3km ~15 à 20' fietsen. Vertrek trein richting Antwerpen: elk uur om .. u 42.

Igv problemen, bel Luc 0468/34.10.13

  

☝️En zoals altijd ☝️

Kijk op voorhand even na of je fiets (banden, ketting, versnellingen...) in orde is!
Handig is altijd een reserve binnenband in je fietstas te stoppen. Heb je nood aan een nieuwe buitenband, overweeg dan om er eentje aan te kopen die je moeilijk lek kan rijden.

Iedereen van harte welkom!

Danny,
AV Fietsen
bij problemen GSM 0486 54 46 91
heb je vragen:  Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken


Like AC Fietsen Aardbeien en Hoogstraten op zondag 21 mei on Facebook  

AC Fietskalender 2017

 • Zondag 21mei: Aardbeien en Hoogstraten - Luc Van Espen
 • Zondag 25 juni: - Wim en Seb
 • Zondag 30 juli: Tholen (Zeeland) -  Jan en Danny 
 • Extra zaterdag 19 aug: BBQ – Inge Wallaert!
 • Extra zondag 6 aug: Fietsdodentocht Bornem (100km) Danny
 • Zondag 27 aug:  (Lommel) - Paul en Erna 
 • Fietsweekend 22, 23 en 24 september: Magisch Drenthe (VOLZET) - Luk Vanmaele
 • Zondag 29 oktober: - Mireille en Margie

  Ook Marc Dirckx zal terug zijn schouders onder de organisatie van een etentje zetten in het najaar van 2017!
Een aantal fietsers hebben zich spontaan geëngageerd om een fietstocht in mekaar te steken of een andere fiets-activiteit vorm te geven!  Sommigen doen dat zelfs al een paar jaar na elkaar en dit appreciëren we ten zeerste!
Heb jij ook een idee voor een leuke-fietstocht of neven activiteit voor 2017 of 2018?
Je kan altijd rekenen op onze steun en hulp. Hier vind je alvast een handleiding hoe je best aan een fietstocht kan beginnen KLIK

Het is voor ons aangenaam te merken dat verschillende mensen AC-Fietsen een warm hart 😘 toe dragen!


Take your bike and come outside!

Samen maken we er een fantastisch en sportief AC-fietsen 2017 van!

Danny en Luk, 🚴🚴🚴
Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijkenLike AC Fietsen Aardbeien en Hoogstraten op zondag 21 mei on Facebook