maandag 23 april 2018
Home arrow InterActive arrow Active Agenda
Active Agenda
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
vorig jaar vorige maand per jaar per maand per week vandaag Zoeken Kies een maand volgende maand volgend jaar
AC Fietsen 'Maerlant Fietsroute'
zondag, 30. april 2017   Hits : 255
 

Uitnodiging voor de Maerlant Fietsroute op zondag 30 april 2017


Vooreerst willen we Erik nogmaals bedanken voor de mooie fietstocht van vorige maand in het waasland! We hadden geluk met het weer en heel wat fietsers hebben dan ook genoten van onze eerste tocht van 2017. Je kan HIER nog wat nagenieten 🤗

Voor onze tocht van zondag 30 april hebben we het een beetje verder gezocht. We vertrekken vanuit Damme en volgen de Maerlantroute.

De fietsroute verkent het grensgebied tussen Damme, Sluis, Aardenberg en Maldegem. Een aaneenschakeling van oude schorren, die ingepolderd en drooggelegd werden door middel van kronkelende dijken en pijlrechte kanalen. Ooit vormde het Zwin de slagader voor het economische leven in oude havenstadjes als Damme, Sluis, Aardenburg en Middelburg....Ook vijf eeuwen grensperikelen lieten hun  sporen na: omwallingen en stadspoorten, grenspalen en op de grens doodlopende wegen, Spaanse, Franse, Oostenrijkse, Duitse, Vlaamse en Hollandse invloeden...

☝️Zie dat je erbij bent want deze route staat bekend als één van de mooiste van Vlaanderen☝️

  

De tocht gaat over vlakke wegen en is 57 km lang! 😎🚴😎

Afspraak:
zondag 30 april op de markt van Damme in café: 't wapen van Damme, kerkstraat 23 in Damme (rechtover het stadhuis van Damme).
We spreken af vanaf 10u voor een koffie en een plasje en we vertrekken om 10u30 stipt!

Voor wie met de auto komt:
Je rijdt het best via de E34 (expresweg). Vertrek op tijd want vanuit Antwerpen is het een 80 km. Reken op een klein uurtje rijden.
Er zijn 2 parkings aan de rand van Damme: Damme-Oost en Damme-Zuid waar je gratis kan parkeren. Damme is een klein stadje en deze parkings staan goed aangegeven. 

Kom je met de trein:
Dan reis je het best via het station in Brugge en stippel je HIER je route uit. Reken op een half uurtje fietsen (8km) vanaf het station in Brugge naar Damme.
 

Vergeet niet!
Zorg voor je picknick en wat frisdrank voor onderweg.
Bij mooi weer voorzie je best wat zonnecreme en eventueel een petje. Degelijke regenkledij is ook altijd handig!

Kijk op voorhand even na of je fiets (banden, ketting, versnellingen...) in orde is!
Handig is altijd een reserve binnenband in je fietstas te stoppen. Heb je nood aan een nieuwe buitenband, overweeg dan om er eentje aan te kopen die je moeilijk lek kan rijden.

Iedereen van harte welkom!

Danny,
AV Fietsen
bij problemen GSM 0486 54 46 91
heb je vragen:  Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken