dinsdag 24 april 2018
Home arrow InterActive arrow Active Agenda
Active Agenda
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
vorig jaar vorige maand per jaar per maand per week vandaag Zoeken Kies een maand volgende maand volgend jaar
Wandelen
zondag, 12. februari 2017   Hits : 273
 

Bezoek Havenhuis met gids ,lunch en wandeling Antwerpen

ZONDAG 12/02/2017 
Bezoek Havenhuis 10 u -12 u (enkel die hebben gereserveerd !! )+ lunch en wandeling (iedereen ) 
 
Op zondag 11/02 neemt stadgids Rick Philips ons mee naar de allernieuwste parel van de stad (zorg dat je om 9.45 u ter plaatse bent ) Lees goed de instructies van de gids .
Hieronder vindt je zijn info betreffende dit uniek bezoek .
Lees onderaan het verdere verloop na ons bezoek aan het Havenhuis ,lunch + wandeling
Inhoud van de rondleiding:
INKIJK IN HET HAVENHUIS
Helder inzicht, schitterend uitzicht
Het Eilandje, een bijzondere Antwerpse wijk op het scharnierpunt tussen stad en haven, is een nieuw iconisch gebouw rijker. Het imponerende Havenhuis, een monumentaal ontwerp van het vermaarde architectenbureau Zaha Hadid Architects, is de nieuwe hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen dat de haven hiermee ook architecturaal op de wereldkaart wist te zetten.
Door de dynamische combinatie van de respectvol gerestaureerde oude brandweerkazerne en het er haast boven zwevende scheepsrompvolume met een grootse, hedendaagse glazen gevelconstructie, is dit ambitieuze kantoorgebouw werkelijk een opvallend state of the art landmark geworden.
Dit Havenhuis is mede daarom echt een innovatieve werkplek voor de ruim 500 medewerkers van het Havenbedrijf Antwerpen en een uitgelezen ontmoetingsplaats voor de internationale contacten van de Antwerpse havengemeenschap.
Om het geïnteresseerde publiek vertrouwd te maken met dit fantastische gebouw en de werking van het havenbedrijf, worden er enkele uitzonderlijke rondleidingen aangeboden op vastgestelde tijdstippen buiten de normale werkuren. Deskundige stadsgidsen informeren de deelnemers hierbij ook over de architectuur van toparchitecte Zaha Hadid en vertellen over de geschiedenis en toekomst van de haven. De schitterende panoramische vergezichten op de skyline van de stad en de wereldhaven laten bij de bezoekers steeds een onvergetelijke indruk na.
 
Tips voor de deelnemers:
- adres van het Havenhuis: Zaha Hadidplein 1 te 2030 Antwerpen, vlak bij de Siberiabrug.
Het Havenhuis bevindt zich dus bij het meest noordelijke punt van de wijk 'Het Eilandje', in de directe omgeving van het bekende restaurant 'Het Pomphuis' aan de Siberiastraat.
- Alle deelnemers dienen zich ongeveer 10 minuten voor de eigenlijke aanvang van de rondleiding te melden aan de balie van het Havenhuis om daar een veiligheidsbadge in ontvangst te nemen. Wie te laat komt kan mogelijk de toegang tot het gebouw of het aansluiten bij de groep ontzegd worden.
- Het Zaha Hadidplein is verkeersvrij, parkeren is er dus ook niet mogelijk. De ondergrondse parkeergarage is enkel toegankelijk voor het personeel. Parkeren is wel mogelijk op enige wandelafstand van het gebouw. 
- De bushalte 'Ferdinanduspolder' in de Mexicostraat is de dichtst bij het Havenhuis gelegen halte van De Lijn. Deze halte wordt evenwel schaars bediend tijdens het weekend.
- Fietsen mogen niet gestald worden tegen de gevel van het Havenhuis. Je vindt een fietsenstalling bij de toegang tot de parkeergarage in de Mexicostraat. Daar is er ook een vélo-standplaats.
- De deelnemers dienen te beschikken over een 'goede conditie': er dienen heel wat trappen gedaan te worden. We stijgen in het gebouw verplicht met de lift, maar afdalen dient via de trap te gebeuren (Er mag niet afgedaald worden met de lift. De hele groep dienst samen de trappen af te dalen). Rolstoelgebruikers en wie niet goed te been is, kunnen dus niet deelnemen aan deze rondleiding. Er zijn evenmin zitplaatsen waar tijdens de rondleiding even kan uitgerust worden.
- Trek warme, winddichte kleding aan (in de winter sjaals, mutsen en handschoenen niet vergeten). In de haven wordt de plaats waar het Havenhuis staat met reden ook wel eens 'Siberië' genoemd. Er waait vaak een snijdende wind. Een deel van de rondleiding vindt - ook bij koude of regen, maar niet bij storm of onweer - plaats langs de buitenzijde van het gebouw. Hou er rekening mee dat er nauwelijks beschutting is tegen wind, koude of regen.
- Rugzakken en grote tassen dienen in het gebouw opgeborgen te worden in lockers. Hiervoor heb je een muntstuk van 1 EUR nodig. Het kastje sluit niet of het slot blokkeert bij gebruik van andere muntstukken...
- Er mag gefotografeerd worden zonder flits. Er mogen enkel foto's genomen worden van de ruimtes die bezocht worden. Bezoekers dienen de richtlijnen van de gids hierbij strikt op te volgen.
- Kinderen onder de 7 jaar kunnen niet deelnemen aan de rondleiding. Kinderen boven de zes jaar worden beschouwd als volwaardig deelnemer en maken dus deel uit van het absolute(!) maximum van 20 bezoekers per groep. Vanaf 21 personen dien je vooraf een tweede gids te reserveren.
 
Ik kijk er naar uit jou en je groep te mogen verwelkomen in het Havenhuis. 
Ik wacht je ongeveer 10 minuten voor de aanvang van de rondleiding op aan de balie van het Havenhuis of aan de betonnen 'voorpoot' aan de buitenzijde van het gebouw.
 
Met vriendelijke groeten uit Antwerpen,
 
Rick Philips
03/218.98.01
 
LUNCH + WANDELING ( hier kan iedereen aan deelnemen )
Om 12.00 u is het bezoek aan het Havenhuis afgelopen en gaan we met zn allen lunchen bij DOWN TOWN   (plaatsen worden gereserveerd  graag een seintje voor 07/02/2017 indien je meegaat )via
Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken   of  Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
Dirk en Francois hebben een korte wandeling uitgestippeld (waarvoor dank) die onze zondag weer volledig zal maken .
We starten om 14u aan de ingang van het MAS  (ook vanaf hier kan je deelnemen)
We kijken alvast uit naar jullie komst
Koen Ulenaers
0496/213516
AV Wandelen