vrijdag 20 april 2018
Home arrow InterActive arrow Active Agenda
Active Agenda
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
vorig jaar vorige maand per jaar per maand per week vandaag Zoeken Kies een maand volgende maand volgend jaar
Wandelen Flanders Fields
zondag, 8. januari 2017   Hits : 272
 Nieuwsbrief WANDELEN ZONDAG 8/01/2017 Flanders Fields.
De eerste wandeling van het Nieuwe jaar mag wel iets hebben vonden wij ,Marcel onze gastheer neemt ons mee op pad .We vertrekken aan het station van Kapellen, aan de ingang vh treinstation. Van daar naar het domein De Uitlegger. Dit was vroeger een privé domein, nu openbaar. Een mooie wandeling met rododendrons en vijvers.
Daarna gaat het verder langs de Lievens kapel en wandelen we naar de Flanders Fields; loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog.


Erfgoed en natuur gaan hier hand in hand.
Al honderd jaar vind je in het Kapelse Mastenbos een deel van de nooit gebruikte Duitse verdedigingslinie. Begroeid met varens en grassen zijn de historische sporen niet voor elke bezoeker even leesbaar. Dankzij een ‘loopgravenpad’ met zitbanken, infoborden, trappen en brugjes krijg je uitleg over de historische context van het Mastenbos en over het unieke ecosysteem dat zich na de Duitse terugtrekking gevormd heeft. Een viertal bunkers zul je voor het eerst kunnen betreden, de overige bunkers blijven voorbehouden voor overwinterende vleermuizen.

De totale wandeling bedraagt ongeveer 13 kilometer


's Avonds kunnen wij samen gaan eten in restaurant : http://www.kandinsky.be


Gelieve minstens 2 dagen op voorhand te laten weten of u mee gaat eten aan Marcel .
Marcel Hennen   tel 0486 88 69 72

Koen Ulenaers
AV Wandelen
0496/213516
 
PRAKTISCH : Samenkomen Station Kapellen ,Stationstraat 62 te Kapellen (ingang)
Vanaf 12.30 samenkomen om dan te vertrekken met de wandelaars te toekomen met de trein omstreeks 13.07 u gezamenlijk te vertrekken .


Aankomst trein  13.07 u.  station Kapellen.perron 1


openbaar vervoer : vanuit Antwerpen Centraal station spoor 22. Vertrek trein om 12.50 u., dus samenkomst om 12.40 u. Trein terug om het uur 17.53 u.  Prijs ticket 4.20 € (weekendbiljet) Ook de mogelijkheid om met de bus te komen: afstappen halte Stationstraat / Koolkaai.


Mee te nemen : drinken, 4-uurtje, aangepaste kledij