dinsdag 24 april 2018
Home arrow InterActive arrow Active Agenda
Active Agenda
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
vorig jaar vorige maand per jaar per maand per week vandaag Zoeken Kies een maand volgende maand volgend jaar
Geen Nordic Walking
zondag, 20. november 2016, 08:00 - 17:00   Hits : 202
 

20/11. NW. wandeltocht Testelt - Averbode met François

We starten onze wandeling te Testelt, dorp aan de spoorlijn Antwerpen - Hasselt.

Van het station  van Testelt wandelen we richting Demerbeemden.

Daarna  wandelen we door de bossen van de Merode naar de abdij van Averbode, pal op de grens van de drie provincies  Antwerpen, Limburg en Vlaams Brabant.

De abdij werd gesticht in 1134  en heeft  haar stempel gedrukt op heel Vlaanderen. Denk maar aan de jeugdboeken en magazines die in Averbode van de persen rolden.

Mogelijkheid om iets te drinken (2,20Euro voor koffie bv.) in het café van de abdij (www.averbodemoment.be). Ook kan men de winkel van de abdij bezoeken (boeken, brood,kaas, rijstpap enz)

Daarna keren we terug  door de  bossen van de Merode  naar Testelt.  We beklimmen  dan nog de Voorberg (50 meter hoog  en hoogste punt van Testelt), vanwaar we een prachtig zicht hebben op Testelt en de St.- Pieterskerk. Met de trein keren we terug naar Antwerpen. Wandeling van 10.8 km.

Afspraak ter plaatse : 13.00 u. aan het station van Testelt. Vanuit Antwerpen opteren we om samen met openbaar vervoer te reizen : gezellig en milieuvriendelijk.
openbaar vervoer : zie http://www.belgianrail.be/nl  weekendbiljet : 8.80 €
Antwerpen Centraal station :spoor 21 trein naar Hasselt vertrek om 11.36 u. Beneden aan de trap afspraak om 11.30 u.
Trein terug: om 17.02 u. > 18.24 u. aankomst in Antwerpen.
Mee te nemen : drinken, 4-uurtje, aangepaste kledij (mogelijk modderige paden) en eventueel je NW poles. Gewone wandelaars zonder stokken zijn ook welkom. 
Wie graag mee wandelt of meer info wil: seintje naar  Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of 0478/412252 (Herman) of vult afsprakenkalender in.