zondag 25 februari 2018
Home arrow InterActive arrow Active Agenda
Active Agenda
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
vorig jaar vorige maand per jaar per maand per week vandaag Zoeken Kies een maand volgende maand volgend jaar
Nordic Walking Flanders Fields
zondag, 17. juli 2016   Hits : 338
 

17 juli. NW. wandeltocht : Flanders Fields.

Op deze mogelijk hete zomerdag (;-)  een boswandeling, georganiseerd door Marcel. We vertrekken aan het station van Kapellen, aan perron 1, waar de trein stopt. Van daar naar het domein De Uitlegger. Dit was vroeger een privé domein, nu openbaar. Een mooie wandeling met rododendrons en vijvers.
Daarna gaat het verder langs de Lievens kapel en wandelen we naar de Flanders Fields; loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog.
Erfgoed en natuur gaan hier hand in hand.
Al honderd jaar vind je in het Kapelse Mastenbos een deel van de nooit gebruikte Duitse verdedigingslinie. Begroeid met varens en grassen zijn de historische sporen niet voor elke bezoeker even leesbaar. Dankzij een ‘loopgravenpad’ met zitbanken, infoborden, trappen en brugjes krijg je uitleg over de historische context van het Mastenbos en over het unieke ecosysteem dat zich na de Duitse terugtrekking gevormd heeft. Een viertal bunkers zul je voor het eerst kunnen betreden, de overige bunkers blijven voorbehouden voor overwinterende vleermuizen.

De totale wandeling bedraagt ongeveer 13 kilometer
's Avonds kunnen wij samen gaan eten in restaurant : http://www.kandinsky.be
Gelieve minstens 2 dagen op voorhand te laten weten of u mee gaat eten of niet!
Groeten 
Marcel Hennen

Afspraak ter plaatse : 13.07 u. (aankomst trein) station Kapellen.
openbaar vervoer : vanuit Antwerpen Centraal station spoor 22. Vertrek trein om 12.50 u., dus samenkomst om 12.40 u. Trein terug om het uur 17.53 u.  Prijs ticket 4.20 € (weekendbiljet) Ook de mogelijkheid om met de bus te komen: afstappen halte Stationstraat / Koolkaai.
Mee te nemen : drinken, 4-uurtje, aangepaste kledij  en eventueel je NW poles. Gewone wandelaars zonder stokken zijn ook welkom. Honden aan de lijn mogen mee, mits respect voor de NW'ers.
Wie graag mee wandelt, meer info wenst of wil reserveren voor het etentje achteraf: seintje naar  Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken  of 0478/412252 (Herman) of vult afsprakenkalender in.                

Wandeling augustus en weekend oktober.

  • Zondag 21 augustus: Van Broechem tot Kesselse heide. Hou de nieuwsbrief in het oog.
  • Weekend NW: van 14 tot 16 oktober. Noteer in je agenda. Spoedig meer info.
Sportieve groeten, Herman