woensdag 21 februari 2018
Home arrow InterActive arrow Active Agenda
Active Agenda
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
vorig jaar vorige maand per jaar per maand per week vandaag Zoeken Kies een maand volgende maand volgend jaar
Fietsen Witloofroute
zondag, 1. mei 2016   Hits : 457
 

AC Fietsen 'Witloofroute' uitgesteld naar 1 mei


Frank Deboosere is ons niet goed gezind... het wordt heel slecht weer volgende zondag. Daarom hebben we besloten de tocht een weekje te verschuiven naar zondag 1 mei.

Tijdens de afgelopen Kerstvakantie moest ik -om utilitaire redenen- op dezelfde dag in Erps-Kwerps zijn en daarna in Schaarbeek. Aangezien het mooi weer was voor de tijd van het jaar, besloot ik om die tocht met de fiets te maken. Toen bleek dat die ganse tocht niet meer dan 65km over grotendeels vlak en landschappelijk aantrekkelijk terreinomvatten, was meteen de AC-versie van de "Witloofroute" geboren! 
 
Opgehangen aan de driehoek die gevormd wordt door het kanaal Mechelen -Leuven (de Leuvense Vaart), de fiets(-snel-)weg langs de HST-lijn Leuven -Brussel en (de Van Gogh-route langs) het kanaal Brussel - Willebroek omschrijft deze route immers de Witloofstreek tussen Mechelen, Leuven en Brussel. 
 
Let wel:
Het wordt geenszins een saaie kilometervreterij langs jaagpaden en snelwegen! Tussen de bedrijven door kunnen we immers genieten van weidse uitzichten en idyllische bospaadjes.
De liefhebbers kunnen desgevallend genieten van een witloofsoepje in de voormalige witloofveiling in Kampenhout. Je zal tevens kunnen vaststellen dat een grootstad zoals Brussel ook op een aangename manier binnen te fietsen valt. Daarbij maken we zelfs gedeeltelijk gebruik van de zgn. Groene Wandeling (maar dan in de omgekeerde richting t.o.v. wat we met AC in november 2015 gedaan hebben).
Wie dat wil, kan zelfs aan "terreur-toerisme" doen (voor zover we dat met z'n allen al niet zullen gedaan hebben op het traject tussen Zaventem en Schaarbeek ...) door langs de Max Roosstraat, vlakbij het station van Schaarbeek te passeren. En op de terugweg naar Mechelen kunnen we nog een pit-stop houden op het zonovergoten terras van café Patate-Stoemp, vlakbij de Verbrande Brug in Grimbergen, alvorens we het tracé van de toekomstige cyclostrade Mechelen-Brussel langs de Zenne gaan uitproberen.

   

Praktisch:

Samenkomst zondag 1 mei vanaf 10u00 t.h.v. de lokettenzaal van het station van Mechelen. Wie er tijdig bij is, kan nog een blik werpen op de Metamorfose van de Stationsomgeving van Mechelen, en dat onder begeleiding van ondergetekende vanop "Perron 10 -om-te-zien" (dat voorlopig nog toegankelijk is zonder poortjes noch fouillering).

Kom je met de trein:
KLIK en plan je route!

Kom je met de auto: 
adres van het station: Koning Albertplein 2, 2800  Mechelen
Op zondag is het gratis parkeren in de buurt van het station!

Vertrek fietstocht om 10u30.
Ofschoon we de bewoonde wereld geenszins verlaten, komen we onderweg behoorlijk weinig (op zondag open zijnde) horeca-infrastructuur tegen. Naast de eerder genoemde voormalige witloofveiling in Kampenhout, zijn dat een café in Nossegem (weliswaar mét zonneterras), wat horeca rond het -mooi heringerichte- stationsplein van Schaarbeek, café Patate-Stoemp aan de Verbrande Brug en nog een café in Eppegem. Voorzie dus voldoende drank voor onderweg, boterhammetjes en desgevallend een "plas-tuit."

Luc Van Espen

Zoals je hierboven kan lezen wordt het weer een goed voorbereide en heel leuke, sportieve tocht zoals we dat van Luc gewoon zijn! 
Mis deze tocht niet, iedereen van harte welkom!

Danny Roggeman
AV-Fietsen
Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken