zondag 25 februari 2018
Home arrow InterActive arrow Active Agenda
Active Agenda
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
vorig jaar vorige maand per jaar per maand per week vandaag Zoeken Kies een maand volgende maand volgend jaar
Mountainbike
zondag, 18. augustus 2013, 09:00 - 12:00   Hits : 881
Locatie: Waterpoort, Vlaamsekaai, 2000 Antwerpen
Contactpersoon: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
Afspraak om 9u aan de Waterpoort. We vertrekken op het Zuid en steken de Schelde over naar Linkeroever. Na een opwarming verkennen we het Sint Annabos en het gebied Blokkersdijk. De rit is 50% off track met stroken zand, grind en bos. De bosstroken kunnen er bij nat weer modderig bij liggen. Voorzie zeker een goed gevulde drinkbus en aangepaste kledij volgens de weersomstandigheden. Naar het einde van de rit nemen we een aantal snelle stroken om de benen wat meer op souplesse te laten werken. Fun verzekerd!

 
Algemene info
 
Na de initiatiereeks in het voorjaar hebben we onze professional van dienst bereid gevonden om een tweede reeks te begeleiden.
Heb je geen schrik van een beetje modder? Zin in een maandelijkse afspraak mountainbike door de wind, door de regen... dwars door alles heen? Heb je tijdens de vorige lessen de microbe te pakken gekregen? Of heb je de vorige reeks gemist en zoek je een herkansing? Dan is dit je kans!

De activiteit staat open voor beginners én gevorderden. Je beschikt wel minimaal over een basisconditie. Mountainbiken vergt kracht van zowel de benen als het bovenlichaam. Verschillende terreinprofielen en ondergronden worden verkend.

Deze reeks zal doorgaan op
  • 18 augustus 2013
  • 1 september 2013
  • 6 oktober 2013
  • 3 november 2013
Waar?
We spreken telkens af op het Zuid (aan de Waterpoort) en vertrekken van daaruit met de fiets/auto naar onze bestemming. De bestemming kan variëren in functie van de training en de weersverwachting.

Wat meebrengen?
Je beschikt zelf over een mountainbike, fietshelm en fietskledij volgens de weersomstandigheden. AC verhuurt zelf geen fietsen, maar op de website van Bloso vind je desgevallend de nodige verhuurders van (kwaliteits)mountainbikes.

Wat bieden wij?
Onze mountainbikeprofessional zoekt uitgekiende parcoursen op en zal je tot het uiterste drijven. In de kantlijn is er uitleg over de techniek van je fiets en krijg je handige tips over het onderhoud van je mountainbike.
We zorgen eveneens voor een drinkbus met energiedrank en -gels.

Wat kost het?
Om praktische redenen kan op deze activiteit niet d.m.v. een meerbeurtenkaart betaald worden, maar wordt er drie euro aangerekend per les.