dinsdag 20 februari 2018
Home arrow InterActive arrow Active Agenda
Active Agenda
Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
vorig jaar vorige maand per jaar per maand per week vandaag Zoeken Kies een maand volgende maand volgend jaar
AC Wandelweekend Chassepiërre VOLZET
van vrijdag, 20. mei 2011
tot zondag, 22. mei 2011
Elke dag
  Hits : 1543
Locatie: Chassepiërre, Ardennen
Contactpersoon: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
Het AC-wandelweekend 2011 gaat jaar door in Chaspiërre van 20 tot 22 mei. Het wandelweekend is VOLZET, inschrijven is dus niet meer mogelijk.

Na Daverdisse in 2009 zoeken we het dit jaar nog wat meer zuidwaarts, niet ver van de Franse grens, in de provincie Luxemburg: Chassepiërre (wat betekent: stenen huis, of in het Waals: Tchespire) is een schilderachtig dorpje, deelgemeente van Florenville, gelegen tussen de Ardennen en de Gaumes. We vonden er een gîte in een oud schoolgebouw op de oever van de Semois. De kerk en een aantal huizen in het dorp dateren van de 18de eeuw. ‘Le trou des Fées’ is een uniek netwerk van ondergrondse galerijen in de kalksteenrots. Het kunstenaarsdorp is elk jaar in augustus het toneel van een gekend straatkunstfestival.

We stippelen een tweetal wandeltochten uit in de vallei van de Semois, die hier in de 17de eeuw gekend was voor een aantal ijzergieterijen. Vaste waarde bij onze wandelweekends is de verzorgde catering, die dit jaar in de culinaire handen is van Dirk en Ann.

Meer informatie kan je bekomen via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Johan Heyman

Johnny Peeters

Luk Vandenkieboom

Luk Vanmaele 

ww_2011_01.JPGww_2011_02.JPG


ww_2011_03.JPG